Световният №2 Новак Джокович може да остане без треньор преди началото на новия сезон.

Хърватските медии съобщават, че Ноле и Горан Иванишевич може да се разделят, а шампионът от "Уимбълдън" през 2001-а да оглави отбора на родината си за Купа "Дейвис".

Този пост бе освободен, след скандала между Желко Краян и шефката на хърватската федерация Николина Бабич. Краян дори не пътува с тима на "ватрените" за Мадрид, където трябваше да защитават миналогодишната си титла. Отборът се представи доста слабо, като отпадна още в групите.

Според местните медии, федерацията вече е провела първоначални разговори с Иванишевич, който е печелил турнира като играч през 2005-а. Той също така спечели два бронзови медала за Хърватия от Олимпиадата в Барселона през 1992-а. Единият на двойки, другият на сингъл.

Самият Ноле коментира темата, като сподели, че няма да има никакъв проблем, ако Горан избере да работи като капитан на родината си.

"Хубаво е да чуя, че е спряган за поста. Не съжалявам, подобно нещо би било нормално. Ако трябва да съм честен, за пръв път чувам за тази възможност, но Горан има моята подкрепа, каквото и да избере."

Иванишевич е в щаба на Джокович от тазгодишния "Уимбълдън", а партньорството им не се прие добре в родните им страни. И в Сърбия, и в Хърватия, двамата бяха остро критикувани.

Фенове и медии недоумяваха как двамата могат да работят заедно, предвид миналото на двете страни от бивша Югославия. Това очевидно не ги притесняваше, а самият Ноле призна, че благодарение на Иванишевич е успял сериозно да подобри началния си удар.