Изабелла Шиникова постигна страхотна победа в първия кръг на квалификациите на "Уимбълдън" - 2:6, 7:6(5), 6:2 срещу Франческа Ди Лоренцо.

Българката показа характер, за да направи обрат срещу американската си съперничка, която е с близо 70 места по-напред в ранглистата - №155 срещу №220.

Срещата продължи 2 часа и 22 минути и започна със слаб гейм на българката, която допусна два пробива в първия сет и при 1:4 изпусна две възможности да се върне частично в него.

Във втория допусна ранен пробив, но успя да го върне при 4:4. При 6:5 изпусна цели три сетбола и се стигна до тайбрек, в който изостана с 1:3 точки. След това направи обрат и се възползва от общо петия си сетбол. 7:5 точки в тайбрека.

Третата част бе най-силна за Шиникова. В нея тя постигна три пробива и допусна един, като в частта спечели с 13 точки повече от съперничката си.

Във втория кръг Изабелла ще играе с 16-ата поставена в схемата на квалификациите китайка Клеър Лиу също от САЩ. Американката с азиатски корени е №120 в световната ранглиста.

Това е второ класиране във втори кръг на квалфиикациите за българката, като го направи и през 2019-а.