Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на US Open, но победата му над Яник Синер от Италия в четвъртия кръг в Ню Йорк не мина без перипетии. Германецът, който е поставен под №12 в основната схема, отиде да се оплаче на съдията на стола по време на четвъртия сет, посочвайки фен в трибуните точно отзад.

Реферът първоначално помоли феновете да се държат уважително и към двамата играчи, но малко след това, при смяната на полетата, се стигна до отстраняването на един от запалянковците. Този, от когото Зверев изрази недоволството си. Охраната го изведе от корта, а срещата продължи.

"Към Александър Зверев бе насочен неуважителен коментар. А след това въпросният фен, който го е направил, бе идентифициран и ескортиран извън съоръжението", обявиха организаторите на турнира.

Зверев е казал на съдията, че човек на трибуните е използвал език от времето на нацисткия режим на Адолф Хитлер в Германия спрямо него. След това в социалните мрежи пък се появи информация, че запалянкото е изкрещял "най-прочутата фраза на Хитлер" към германския тенисист.

В следващия кръг най-добрият германски състезател в Тура има една от двете възможно най-тежки задачи - да играе срещу Кaрлос Алкарас, който крачи към защита на титлата си от миналата година.

Най-доброто представяне на Зверев в Ню Йорк е финал през 2020-а, който обаче загуби от Доминик Тийм.