Григор Димитров изненадващо е подал документи в конкурса на дружество "Академика 2011" за наем и стопанисване на кортовете в Борисовата градина в София. Новината съобщи сайтът "Булевард България".

Според медията Григор има амбицията да изгради комплекс на световно ниво, който да бъде и лицето на българския тенис.

Този комплекс в момента се нарича "Български национален тенис център" и от години се управлява от Българската федерация по тенис.

Собственик е държавното дружество "Академика 2011" (с принципал Министерството на младежта и спорта). Федерацията очаквано отново ще кандидатства на конкурса и реално ще е в конкуренция с Григор.

Центърът се състои от 13 червени корта на открито със сграда със съблекални, помещение за масаж, ресторант и спортен магазин. Дванадесет игрища са разположени в четири клетки по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 зрители. Площта на съоръжението е 13 086 кв.м.

Ръководството на "Академика 2011" обяви конкурса на 1 юли, като максималният срок за наема на тенис комплекса е 20 години. Минималният изискван размер на инвестиционната програма е 2,5 млн. лв. (с включен ДДС), а началната конкурсна месечна цена на наема е 5500 лв.

Кандидатите в конкурса могат да бъдат единствено спортни клубове и спортни федерации, които имат опит в стопанисването, поддръжката и експлоатацията на тенис кортове и имат опит в областта на организирането и провеждането на тренировъчна или състезателна дейност по тенис на корт за период от поне 5 години преди датата на кандидатстването.

Григор Димитров ще участва в конкурса заедно с "Тенис клуб Хасково". Кандидатите имат срок за внасяне на концепция за развитие и инвестиционна схема за Националния тенис център до понеделник, 19 юли 2021.

Предложенията ще се разгледат от комисията по оценка на следващия ден на закрито заседание.