Анди Мъри отново трябваше да бърше сълзи от лицето си след победоносно завръщане на корта при близо период от една година без тенис за него.

Емоционалният британец се завърна на турнира в Куинс с впечатляваща победа над Беноа Пер с 6:3, 6:2.

Това беше първата му победа на тревни кортове от три години, а в интервюто след мача се видя колко много означава това за него. Британецът се разплака и описа чувствата си.

"Обичам да играя тенис", каза той, поклащайки глава, докато феновете го аплодираха.

"Съжалявам. Очевидно е, че да участвам в турнири е причината да полагам цялата упорита работа. Последните няколко години не успях да направя толкова, колкото бих искал. Чудесно е, че съм тук и мога да се състезавам отново", добави 34-годишният Мъри.

За британеца това е първи турнир от 14 месеца насам. Той е печелил надпреварата в Лондон рекордните пет пъти (2009, 2011, 2013, 2015 и 2016 година)

Неговата победа, заедно с тези на Даниел Евънс, Джак Дрейпър и Камерън Нори, бележи първи път, в който четирима британски играчи на сингъл печелят мач в Куинс от 2005 година насам, когато Мъри дебютира.

Мъри, двукратен шампион на "Уимбълдън", който стартира след две седмици, ще се изправи срещу Беретини в сряда.

"Играя ли утре? Надявах се на почивен ден. Това ще бъде страхотен тест за мен. Трябва да играя още едно ниво по-силно от днес, ако искам да се справя добре", каза британецът.