Григор Димитров няма да участва на турнира в Далас от категория ATP 250, който ще се проведе между 7 и 13 февруари.

Именно тази надпревара беше заявена от българина за след Australian Open, но бе обявено, че той се е оттеглил, като все още няма посочена причина.

Мястото на Григор в списъка ще бъде заето от испанския ветеран Фелисиано Лопес. Новината е изненадваща, тъй като Гришо вече бе в Далас и дори проведе няколко тренировки. Вероятно става дума за получена травма.

Организторите обаче не посочиха причина за промяната, а в продължение на седмица Григор бе рекламиран като една от големите звезди на турнира, който попадна в календара на ATP за първи път от 1983-а насам.

Димитров изигра само два мача на Australian Open, където започна с победа над чеха Иржи Легецка, но след това допусна разочароващо поражение от Беноа Пер с 1:3 сета.

Тогава той не се оплака от физически проблем, нямаше и признаци да има проблем, като надеждите са, че друга е причината Григор да откаже в последния момент надпреварата в Далас.

След турнира в Далас Григор е заявил традиционната за него в последните години надпревара в Акапулко, която започва до 21 февруари.