Пандемията с коронавируса създаде сериозни усложнения в спортната програма, включително и на най-голямото събитие в лицето на Олимпийските игри.

Те са отложени за една година и объркват плановете на много спортисти, които се надяваха през юни да са в Токио и да преследват медали.

Сред тях са тенис звездите Серина и Винъс Уилямс, които традиционно участват на Олимпиадата, най-често в турнира на двойки.

На 39 години Винъс имаше големи надежди още веднъж да вкуси от олимпийския дух и след Игрите да каже "сбогом" на професионалния тенис. Все още няма официално потвърждение на нейното отказване, но отлагането може да я принуди да предприеме стъпката още през тази година.

Винъс е олимпийски шампион на сингъл и на двойки от Сидни (2000 г.) и на двойки от Пекин (2008 г.) и Лондон (2012 г.).

Нивото на Серина спада с всяка година и невъзможността да спечели още една титла в Големия шлем, с която да задмине Щефи Граф, меко казано я притеснява.

Олимпийските игри бяха перфектна възможност за 38-годишната от сестрите да играе без напрежение и да върне самочувствието си. На последната Олимпиада в Рио тя беляза голямо разочарование, след като отпадна в първи кръг на двойки и на осминафиналите на сингъл от Елина Свитолина.

Отлагането може да означава, че Серина ще увеличи кариерата си с още една година и ще търси успехи в Токио през 2021-а.