Отборът на Канада е четвъртият полуфиналист в отборната тенис надпревара АТР Cup.

Канадците се нуждаеха от задължителен успех срещу изгубилия шансове за продължаване тим на Германия, за да оглавят група "С" в турнира с последния мач в него.

И това се случи след двата мача на сингъл, които Канада спечели и поведе с 2:0, с което стана ясно, че "кленовите листа" изместват Великобритания от първата позиция.

Така в битка за големия финал ще се видим сблъсъците Испания - Полша, който е утре и Канада - Русия в събота.

Днес всичко зпочна с мача межуд Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф, който канадецът спечели в три сета със 7:6, 4:6, 6:3.

По този начин Канада влезе с аванс в мача между първите ракети на двете страни, който противопостави Феликс Оже-Алиасим и Александър Зверев. И Оже-Алиасим свърши своята задача, като с 6:4, 4:6, 6:3 успя да повали световния №3.

При двойките немският тандем Кевин Кравиец/Тим Пюц победи канадската двойка Стивън Диес/Брейдън Шнур с 6:3, 6:4, но това нямаше никакво значение за изход на мача или групата.

По същото време само и единствено за честта си един срещу друг се изправиха отборите на Франция и Австралия, които нямаха никакъв шанс да продължат, след като Русия спечели тяхната група с три победи от три мача.

Там домакинът Австралия победи французите с 2:1. Артур Риндеркнеш даде аванс на "петлите" след 6:4, 7:6 над Джеймс Дъкуърт, а след това австралиецът Алекс де Минор победи с 3:6, 7:6, 6:1 Уго Юмбер.

Така решителен бе мачът на двойки, където австралийският тандем Джон Пиърс/Люк Савил, победи с 6:2, 5:7, 11:9 Фабрис Мартен и Едуард Роже-Васелин.