Канадският тенисист Васек Поспишил разкри, че Рафаел Надал и Роджър Федерер не са се съгласили с революционното предложение на Новак Джокович играчите да имат собствена организация, в която да поставят своите изисквания.

Поспишил споделя, че предложението не е подписано от швейцареца и испанеца, но въпреки това влиза в сила, тъй като 80 от 100-те най-добри играча в момента са го подкрепили.

Добавя, че Федерер и Надал предпочитат директно да говорят с организаторите на Големия шлем, вместо да се съветват с останалите играчи преди това.

"Новак беше зад всичко това. В един момент 80 от 100-те най-добри играчи сложиха своя подпис и Новак бе един от тях. Имахме "ок" от 12 от топ 20, но се оказа, че Роджър и Рафа не са сред тях.

Те просто искат да разговарят лично с Големия шлем - нещо, което е противоположно на това, което искаме да изградим. Разговарял съм с Роджър и той сподели, че харесва идеята ни и я подкрепя. Съгласи се с много от проблемите, но в крана сметка не подкрепи движението.

Това забави нещата, но в края на краищата по-големият брой играчи е по-важен от просто двама. Тенисът е интернационален, така че съюз между играчите не се гради лесно. Близо сме да го постигнем и има светлина в тунела", споделя Поспишил.