Роджър Федерер и Новак Джокович демонстрираха поведение на истински шампиони и огромни личности, след като поздравиха Рафаел Надал в минутите след епичния му триумф на Australian Open.

Едва ли и на двамата им е било особено приятно да гледат как Матадора печели своята 21-а титла от Шлема, с която поведе в надпреварата за величие помежду им.

Особено неприятно е било развитието на финала за Новак Джокович, който трябваше да отиде като действащ шампион и голям фаворит в Мелбърн, но всички вече добре знаем как се разви ситауцията с него и депортирането му от Австралия.

Въпреки това Ноле използва профила си в Туитър, където минути след финала качи снимка от награждаването и написа:

"Поздравления за Рафаел Надал за неговата 21-а титла от Шлема. Невероятно постижение. Винаги впечатляващ и непримирим дух, който отнов се доказа.

Медведев даде всичко от себе си и игра със страстта и желанието, които очаквахме от него".

Освен това Ноле поздрави и Ашли Барти, която пък вчера триумфира в надпреварата при дамите.

Реакция имаше и от Роджър Федерер, който за съжаление на този етап изглежда човекът, който най-вероятно ще остане с 20 титли, за разлика от двамата си колеги, защото Надал вече има 21, а Ноле вероятно все пак ще успее да вземе поне едно, но може би и повече титли от Шлема.

Маестрото, който все още не е напълно възстановен от травма и пропусна турнира в Австралия, написа в социалните мрежи:

"Какъв мач! Поздравления за моят приятел и голям съперник на корта Рафаел Надал. Поздравления за факта, че стана първият човек с 21 титли от Шлема. Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме го закъсали с травмите. Невероятно. Никога не подценявайте големия шампион.

Твоята невероятна реботна етика, отдаденост и непримирим дух са вдъхновение за мен и безброй други по света. Горд съм да деля тази ера в спорта с теб, както и да имам роля, бутайки те напред към тези успехи, както ти направи с мен през последните 18 години. Сигурен съм, че ще има и още успехи, но сега се наслади на този".

Снимка: Getty images