Казахстан поведе на България с 1:0 победи в битката на отборния турнир за Купа "Дейвис", която се провежда днес и утре в Борисовата градина.

Първата ни ракета в надпреварата Димитър Кузманов загуби от втората ракета на казахстанците Тимофей Скатов, след като допусна обрат - 6:3, 4:6, 3:6.

Двубоят на червени кортове продължи два часа и 47 минути, като предложи много дълги разигравания и смяна на инициативата.

Кузманов поведе в сетовете, след като постигна два пробива в първата част, макар между тях на свой ред да загуби едно от подаванията си.

Във втория сет Скатов заигра по-добре и започна силно - с аванс от 3:0. Кузманов обаче се вдигна и изравни до 3:3. След това мачът продължи да е равностоен, но при 4:5 нашият представител бе пробит и сетът свърши при 4:6.

Снимка: БТА

Третата част започна по същия начин, като Скатов зарадва сериозната казахстанска агитка, повеждайки отново с 3:0. След това дори изпусна да постигне още един пробив, а това така или иначе се случи за 5:1. Кузманов върна втория брейк, но нямаше сили за впечатляващ обрат и мачът приключи след 3:6.

Днес предстои двубоят на първата ракета на Казахстан Александър Бублик, който е твърд фаворит срещу световния №569 Янаки Милев.

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. Следват синглите между първите ракети Кузманов срещу Бублик, а след това Милев срещу Скатов.