Александър Бублик се слави като един от най-забавните тенисисти в тура, но той има и друго специфично качество - трудно задържа негативните емоции.

Руснакът, който представлява Казахстан, загуби в първи кръг на турнира в Монпелие от представителя на домакините Грегоар Барер - 4:6, 7:6(12), 6:7(3) след два часа и половина игра.

Бублик спечели маратонски тайбрек във втория сет, но в решителния трети изостана с 0:6 точки в тайбрека. Тогава дойде смяната на полетата и най-неприятният момент в мача.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ТУК >>>

Световният №50 побесня и строши последователно три ракети. Това до известна степен му помогна, защото спечели следващите три точки, но ас на Барер означаваше край на мача и триумф със 7:3 точки в решителния гейм.

Турнирът бе белязан и от негативни емоции за домакините, след като местният любимец Юго Умбер трябваше да се откаже от мача с Алехандро Давидович Фокина.

В тайбрека на втория сет Юмбер спринтира, за да удари една трудна топка и падна тежко в рекламните пана. Удари се лошо и се принуди да приключи участието си.