Белгийката Ким Клайстерс загуби срещата при поредното си завръщане на корта в турнир на УТА, след като беше победена в три сета от Су Вей-Хсие от Тайван на Чикаго Тенис Класик. Срещата продължи два часа и 18 минути и завърши с победа на азиатката с 6:3, 5:7, 6:3.

За Клайстерс това е първи мач след поражението й в първия кръг на Ю Ес Оупън 2020. Така балансът й в мачовете е 0-3 след поредното завръщане, което дойде след операция на коляното и рестрикциите от КОВИД-19

"Има някои добри неща, има някои лоши неща, като цяло доста непостоянно развитие. Но смятам, че най-важното нещо е, че си говорим вече за тенис с моите треньори, с моя треньор във фитнеса. Това е най-важното", опитва се да бъде позитивна 38-годишната Клайстерс, която е майка на три деца.

За Су Вей Хсие следващото препятствие ще бъде номер 6 в схемата Онс Жебур (Тунис), която почиваше в първия кръг. Напред продължават също така Даниел Колинс, Джесика Пегула, Вероника Кудерметова и Александра Саснович (Беларус), която продължава без игра заради отказалата се Мадисън Кийс, на която й се отвори стара травма в рамото.