Австралийският тенисист Ник Кирьос се посочи за един от фаворитите на тазгодишния Australian Open и за един от най-добрите играчи в света.

Световният №21 достигна първия си финал в Шлема през миналата година, когато игра срещу Новак Джокович на "Уимбълдън". Освен това игра и четвъртфинал на US Open.

Сега Кирьос ще се опита да стане първият австралиец с титла на домашния турнир от Марк Едмънтън през 1976 година.

"Аз съм един от най-добрите играчи в света, така че отивам на всеки турнир с увереност. Сега е различно, защото съм един от фаворитите. Обикновено съм аутсайдер, но след миналата година вече съм фаворит и това е ново нещо за мен.

За първи път отивам на турнир от Шлема с мисълта, че мога да го спечеля. Не знам дали ще продължа да се чувствам така, когато започнат мачовете.

Нямам какво да губя и ще предоставя и шоу, но трябва да намеря правилния баланс. Не е лесно да играеш на високо ниво 14 дни, за да спечелиш една от тези титли. Способен съм, но и много други тенисисти са", заяви австралиецът.

В подготовката за турнира той ще играе тренировъчен мач с Новак Джокович на "Род Лейвър Арина", като интересът от зрителите е огромен. Билетите за събитието бяха продадени за час.

Участието на Кирьос на турнира ще започне с мач със световния №99 Роман Сафюлин от Русия. Потенциални съперници за втори кръг са французите Ришар Гаске и Юго Умбер.