Ник Кирьос не пропусна да си покаже рогата на турнира в Хале, но този път поредната бъркотия с австралийско участие имаше хепиенд. Скандалджията изхвърли от надпреварата №2 в схемата Стефанос Циципас, след като навакса изоставане от 5:7, за да вземе следващите два сета с 6:2 и 6:4 и да продължи напред в надпреврата. 

Именно в края на първия сет дойде и поредното избухване от страна на Кирьос. Ник прати топка в мрежата при 5:6 и предимство за гръцкия си съперник, с което се оказа изоставащ в резултата с 0-1. 

Австралиецът не успя да сдържи нервите си, като в жертва на избухването му се превърна неговата ракета. Той буквално я смля след няколко удара в пейката, а след това логично получи и предупреждение от съдията.

ВИДЕО С ПОДВИЗИТЕ НА КИРЬОС ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

След това обаче той изглеждаше прероден и на корта не се виждаше кой е №65 в света и кой - №6.

Кирьос направи два пробива във втората част и изравни резултата след 6:2, а при 4:4 в третия сет проби съперника и затвори мача в своя полза след 6:4.

Така австралийската звезда печели за трети път в общо четири мача срещу този съперник.

Съперник на Кирьос в следващия къг ще бъде Пабло Кареньо Буста (Испания), който изхвърли Себастиан Корда (САЩ) след 6:4, 0:6 и 6:3.

Снимка: Getty Images