Лошото момче на тениса Ник Кирьос отново иззе заглавията, след като влезе в култова дискусия с Борис Бекер онлайн.

Легендарният германец защити сънародника си Александър Зверев, който бе остро критикуван от Кирьос за нарушаването на мерките в условията на пандемия. Видео и снимки показаха Зверев на парти с приятелката му сред много хора и очевидно без никакво спазване на социално дистанциране.

Кирьос директно обвини Саша, че не е особено умно поведението му, особено след случилото се на "Адриа Тур", където германецът също игра. Неговият тест за коронавирус бе негативен, но Зверев наруши 14-дневната карантина, на която бе поставен, за да иде на партито.

"Всички живеем в един свят и в условията на пандемията, която е ужасна и отнема животи - написа в Туитър Бекер заради публикацията на Кирьос. - Но въпреки всичко, не харесвам плъховете."

Отговорът на Кирьос бе светкавичен:

"Плъхове ли? Защо, защото търся отговорност от някой, който не спазва правилата, докато всички ние и семействата ни го правим? Странно мислене, шампионе!"

Дискусията навлезе във фаза на, едва ли не, директен чат. Бекер отвърна с нов ретуит десетина минути по-късно:

"Погледни себе си в огледалото и ако мислиш, че си по-добър от нас, ОК..."

И това вече съвсем запали горивото в двигателя на ексцентрика Кирьос, който влезе в директна атака.

"За Бога, Борис! Не искам да хвърлям никого под автобуса, но ако някой направи нещо толкова идиотско, като това на Алекс Зверев, аз имам мнение по темата. Това е положението!"

Диалогът продължи, като Бекер попита дали Кирьос е сигурен, че спазва стриктно мерките сам, за да иска това от останалите. Което донесе култов лаф в отговор от австралиеца:

"Този Бекер е по-голяма поничка (използва се като обидно за безмозъчен, има дупка в средата, където трябва да е мозъкът), отколкото мислих. Да, той удря добри волета на корта, но очевидно не е най-умният."

Словесната война вече бе събрала стотици хиляди онлайн "сеирджии", които следиха дискусията и дори се включнаха със собствени мнения под формата на коментари.

"Наистина бих искал Ник да спечели някой турнир от Големия шлем и да реализира потенциала си - написа Бекер. - Той би бил чудесен модел за подражание на младите хора с това. Порасни, приятел. И покажи какво можеш на корта!"

Реакцията - още по-ядосан Кирьос, който върна туита минути по-късно:

"Защо сега говорим за тенис? Това няма нищо общо с тениса. Какво ще кажеш твоят човек, когото защитаваш, да порасне, а!? И да даде някакво обяснение за поведението си."

Като цяло - епизод като за комедийно шоу.

А и нищо чудно това да не е краят на онлайн престрелката, а само началото.