Мнозина вярват, че Григор Димитров трябва да реши проблемите си на корта чрез работа с психолози.

Един негов колега - Ник Кирьос, се е вслушал в съвета на специалистите и неговите фенове и е предприел такава мярка.

Австралиецът, който през цялата си кариера се замесва в скандали на корта заради несериозното си поведение, е категоричен, че влиза в нов епизод от живота си.

"Всички знаете, че през тази година се борих с проблеми на корта и извън него, така че не беше лесно. Сега съм в нова период от кариерата си и започнах да работя с двама психолози, за да контролирам поведението си. Единият ще работи с мен в чужбина, а другият в Австралия. Искам да имам възможността да се почувствам нормален.

Искам отново да се забавлявам и да се подготвя пълноценно за 2019 година. В някои от моментите през годината не бях в добро психологическо състояние. Знам, че когато всичко в живота ми е наред и в тенисът ще ми върви. В момента баскетболът ми действа като медитация и докато играя не мисля за нищо друго.

Може би закъснях в работата ми с психолози. Сега, когато работя за състоянието си, се чувствам по освободен да говоря за това. В крайна сметка съм щастлив, че мога да обикалям по света и да играя тенис. Сигурен съм, че следващият сезон ще е по-добър", сподели австралиецът, който ще започне в Бризбън през 2019-а година.