Тенисистът Ник Кирьос обвини организаторите на "Ролан Гарос" в пренебрегване на проблема с пандемията от коронавирус.

На клей кортовете в париж са направени специални три различни зони, в които ограничен брой фенове ще могат да гледат мачовете. Зоните са на кортовете "Филип Шатрие" и "Сюзан Ленглен", като в тях ще могат да присъстват по 1500 зрители. Освен това ще могат да използват пространството между двата карта.

Френската тенис федерация обяви, че са взети стриктни мерки след съветване с експерти. По време на събитието всички хора ще носят маски.

Въпреки мерките, Ник Кирьос е силно критичен към организаторите, които според него не взимат в предвид големият брой заразени във Франция в последно време. Във вторник страната регистрира 7852 нови случая, което е доста повече от ден по-рано, когато заразените бяха 6158. Миналата събота броят надхвърли 10 хиляди души за ден.

"Най-вероятно няма да играя, особено с нарасналият брой заразени там. Не бих се чувствал комфортно да ида там и да играя. Обмислят да поканят публика. Не мисля че организаторите приемат пандемията сериозно. Подходът им е разочароващ", оплака се австралиецът пред News Corp.

Кирьос не е играл тенис от февруари, като тогава пропусна американските турнири заради притеснения от пандемията. Такова решение взеха още играчи като Рафаел Надал, Симона Халеп и Ашли Барти.

"Ролан Гарос" започва на 21 септември и ще приключи на 11 октомври.