Ник Кирьос призна, че е прекарал време в болница за психиатрично здраве и че е обмислял самоубийство през 2019 година.

28-годишният австралиец е имал сериозни проблеми след загубата си от Рафаел Надал на "Уимбълдън" във втория кръг на надпреварата.

Освен това призна, че си е татуирал ръкав на дясната ръка, за да прикрие следите от наранявания, които сам си е причинил.

"Пиех, използвах наркотици и се мразех. Загубих на "Уимбълдън", събудих се и видях как баща ми стои на леглото и плаче. Това ме накара да се взема в ръце.

Казах си, че не мога да продължавам по този начин. Постъпих в психиатрично заведение в Лондон, за да се сблъскам с проблемите си.

"Искрено обмислях дали не искам да се самоубия. Не можех да се справя с напрежението, че всички очи са насочени към мен и имат очаквания. Мразех в какъв човек съм се превърнал. Цялата ми ръка беше в белези и затова се татуирах", сподели Кирьос в документалния филм на Нетфликс Break Point.

През миналата година австралиецът имаше далеч по-позитивни емоции на "Уимбълдън", тъй като достигна финалния мач. Загуби от Новак Джокович, но усмивката остана на лицето му през цялото време.

Във вторник Кирьос се завърна на корта за първи път от октомври, но загуби на старта на турнира в Щутгарт. Вижте репортаж.