Австралия загуби първата си ракета Ник Кирьос за отборния турнир United Cup, който започва в четвъртък сутринта. И на който страната е домакин. Ексцентрикът е обяснил оттеглянето си с травма в глезена, която още не е отшумяла.

Кирьос наистина имаше такъв проблем още от турнира в Дубай преди десетина дни, но тренира с останалите от тима за United Cup тази седмица и участва дори във фотосесията преди старта на състезанието.

И именно актуалният №22 в ранглистата и финалист от "Уимбълдън" за тази година се очакваше да поведе състава срещу асовете на Великобритания Камерън Нори и Испания - Рафа Надал.

Никой не очакваше да обяви, че няма да играе, поне не и в последните часове преди турнира.

ВИЖТЕ КАК СЕ ПРОМЕНЯ ПРОГРАМАТА НА АВСТРАЛИЙЦИТЕ С НОВИНАТА ЗА КИРЬОС>>>

Капитанът на Австралия Саманта Стосър също бе изненадана, като на пресконференция днес призна, че е разбрала новината "три минути преди да вляза тук при вас в залата".

"Нямам намерение да обяснявам ситуацията от името на Ник - каза Саманта. - Той ще каже каквото има да каже на медиите. Нашата работа е да сме максимално добре подготвени за един много силен и престижен турнир, на който сме и домакини.

Решенията са важни, а не причините за това, което се е случило или не."

Втората ракета на Алекс де Минор (№24 в света) заема мястото на Кирьос и ще срещне Нори и Надал в мачовете от групата. А втора ракета на домакините става Джейсън Кюблър, №107 в ранглистата.

Гледайте турнира United Cup в каналите на MAX Sport от четвъртък, 29 декември.