Голямата уста Ник Кирьос няма никакво намерение да спира с критиките си към Новак Джокович, макар в последното си интервю да се изказа и донякъде ласкаво за сръбския си колега. Австралийският тенисист посочи Ноле като “ЛеБрон Джеймс на тениса” от гледна точка на това, че се явява като лидер и обединителна фигура, но след това отново превключи на познатата скорост, в която хули Джокера.

“Джокович е един от лидерите на нашия спорт. Той е нашият ЛеБрон Джеймс и трябва да е пример за всички тенисисти. Но по време на пандемията определено не нацели правилното време за някои от нещата, които направи”, каза Кирьос, връщайки се назад във времето към турнирите Adria Tour, организирани от Джокович на Балканите. 

Тогава както Новак, така и Григор Димитров дадоха положителни тестове за COVID-19. 

“Никой не му потърси отговорност. Всеки излиза от пътя понякога, но после трябва да се върне там. Не правя нищо за медийно внимание. Израснал съм с морални ценности, които продължавам да проповдявам и да бъда себе си”, добави още той. 

Ексцентричният австралиец не е играл близо година заради пандемията, а преди Australian Open ще играе на един от подгряващите турнири в Мелбърн, а не на ATP Cup, където Австралия ще бъде представена от по-високо класираните Алекс де Минор и Джон Милман.