Ник Кирьос определи като "близки до нула" шансовете да отиде да играе тенис извън Австралия до края на 2020 г.

Ексцентричният световен №40, който създава заглавия дори по-често от асовете Надал, Федерер и Джокович, отхвърли вероятността да играе и на "Ролан Гарос". Кирьос вече бе обявил официално преди дни, че няма да участва и на US Open.

Той е второто голямо име от Австралия, което изглежда няма да видим на турнир чак до януари. Такива намерения намекна, че има и Ашли Барти, световната №1 при жените.

"Знам, че много играчи не смятат да пътуват до Ню Йорк - каза Ник в интервю пред канала Sports 9 в родината. - Не мисля, че US Open ще има проблем да разбере защо го правим. Здравето е по-важно от тениса.

Не съм изненадан от решението на Рафа Надал, например. Ясно е, че той ще предпочете "Ролан Гарос", той е в Европа и пътуването, логистиката, са съвсем различни.

Ако аз все пак пътувам до края на годината, то ще е в Европа, не в Щатите. Но изобщо не разчитайте на това, шансовете клонят към нула..."

Кирьос на няколко пъти по време на последните месеци на пандемия и неяснота атакува колеги заради поведението им. Включително Новак Джокович, Александър Зверев, Борна Чорич и Доминик Тийм, които по един или друг начин нарушаваха правилата за поведение в епидемичната обстановка.

"Аз ще използвам пълноценно това време - обясни Ник. - Ще го споделя с приятели, със семейството у дома. Това е отговорното отношение.

Някои други изобщо не показаха такова, особено тези, от които се очаква да са лидери на спорта ни. И дори опитаха да ме критикуват за моето поведение на корта, когато аз ги обвиних за тяхното по време на пандемията.

Едното е спорт, а другото застрашава животи - несравними неща, но явно е трудно да го разберат от тяхното интелектуално ниво."