Ник Кирьос официално обяви, че няма да участва в тазгодишното издание на US Open. Талантливият австралиец, който по-често приковава вниманието върху себе си с поведението си както на корта, така и в интернет, отколкото с чисто спортните си умения, използва за трибуна... интернет, за да оповести решението си.

25-годишният Кирьос има непоклатима позиция относно COVID-19, като приема пандемията изключително сериозно и дори нарече организаторите на Откритото първенство "егоисти" заради решението им да организират надпреварата в смутните времена, в които живеем.

"Нека вземем глътка въздух и си спомним кое е важно - здравето и безопасността ни като общество. Винаги можем да възстановим спорта и икономиката, но няма как да върнем изгубените човешки животи", обясни Кирьос във видеоклип, който разпространи в социалните мрежи.

"Няма да играя на US Open. Боли ме, но го правя заради хората. Заради моите сънародници от Австралия. Заради стотиците хиляди американци, които загубиах живота си. Заради всички вас. Нямам проблем нито с организаторите, нито с играчите, които ще участват. Тенисистите трябва да работят заедно. Не да танцуват по маси и да обикалят Европа, опитвайки се да изкарат бързи пари чрез демонстративни мачове. Това е егоистично. Помислете за останалите хора", каза още Кирьос, като индиректно се обърна към Новак Джокович и останалите участници в неговия турнир, които бяха заснети да купонясват в клуб в Белград, като сред тях бе и Григор Димитров

Турнирът в Ню Йорк трябва да започне на 31 август. В кариерата си досега световният №40 никога не е преминавал трети кръг по време на надпреварата в Щатите.