Ник Кирьос полудя на корта от загубата с 3:6, 4:6, която понесе от Борна Чорич на турнира Murray River Open, на който играе и Григор Димитров.

Ексцентричният Ник счупи две ракети, хвърляйки и удряйки наоколо, придружено с доста солени изрази, които телевизионните канали не са били щастливи да чуят. За десерт едната от счупените ракети полетя в празната трибуна край корта.

Австралиецът има проблеми с травма в коляното, като на няколко пъти получаваше медицинска помощ. Но не е само това, нито пък самата загуба, което го тревожи.

"Има огромна въпросителна около моето участие на Australian open - призна вече по-спокоен Ник след мача. - Не съм здрав, не съм готов. След година без игра, нямаше как да е лесно. Имам проблеми не само с крака, но и с главата. Психически не се чувствам готов. Не е като да се събудиш и да заиграеш. Една година без мач е много време.

Спечелих два мача тази седмица, тренирам здраво, уж си давам някакъв шанс да вляза във форма. Ще играя, ще опитам да покажа какво мога, но... изобщо не съм убеден какво ще излезе."

Кирьос пропусна целия сезон 2020 след неговото спиране заради пандемията.

Той отказа да пътува извън Австралия след подновяването на турнирите и не бе играл състезателен мач от февруари миналата година.