Ник Кирьос няма да е Ник Кирьос, ако не създаде заглавията в града, където е за поредния турнир от ATP.

Австралийският суперталант, но и супер странник, победи на старта във Вашингтон квалификанта Тай-Сон Квятковски със 7:5, 6:4, след което наговори един куп интересни, странни и донякъде смешни неща в поредно откровено интервю.

Още на корта Ник се обърна към човек от публиката, който го освирка при една загубена точка. "Не се ли забавляваш, човече?", пита го австралиецът и разсмя останалите на трибуните.

След мача нещата станаха още по-интересни.

"Днес се справих добре, той е много подвижен и корав съперник - каза Кирьос за победата. - Доволен съм, защото преди турнира, в последните седмици и месеци, се боря с някои сериозни ментални проблеми. Не играех много, не тренирах много... Но това е друга тема.

Днес просто се завърнах към основните неща - здрав сервис, инстинктите ми, нормален тенис."

Ник участва във Вашингтон и на двойки, където партньор изненадващо му е Стефанос Циципас. Двамата имаха едно-две пререкания на и извън корта в последните 18 месеца, но сега изглежда се забавляват. Те загубиха от Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара в три сета, но беше шоу и публиката също хареса изявите им.

"Надявам се той да не повтаря моите грешки и обещавам, че извън корта ще седя далеч от него. Няма да го проваля - пошегува се Кирьос, запитан за Циципас. - Той е специален талант, а и ухае добре. Всеки път, когато минава край мен да сервира... Усещането е приятно!"

Циципас също коментира партньорството им:

"Научих много днес, Ник е невероятен играч."