Ник Кирьос стана поредният тенисист, който очевидно няма голямо желание да играе на US Open. И както е традиционно за австралиеца, той изрази мнението си по особен начин, в духа на своята ексцентрична природа.

"Хората от Щатите си мислят, че е ОК да идем да играем там през август - написа Кирьос в социалните мрежи. - Хммм, да видим. Значи аз пътувам от Австралия, където се чувствам сигурен и здрав, отивам в Ню Йорк, където сме подложени на мерки за сигурност все едно сме на друга планета, а после се връщам и 14 дни съм в карантина.

А защо направо да не дойда да играя с костюм за химическа защита? Ще го взема с мен, разбира се!".

Кирьос иронизира засилените мерки за безопасност, обявени в протокола на US Open, разпратен вече до играчите. Турнирът продължава да е насрочен за 31 август, макар дори в САЩ да намират това за изключително оптимистично.

Новак Джокович и Рафаел Надал обявиха намерение да не пътуват за надпреварата, а Роджър Федерер е контузен и няма да играе до края на 2020 г.

Ако отпадне и фигура като Кирьос, много от блясъка на турнира от Шлема ще бъде заличен.

Да не говорим, че повечето от европейските играчи - неофициално - споделят опасенията на Рафа и Ноле.

В понеделник и треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, призна за нейно вероятно отсъствие от "домашния" турнир. Но по съвсем различна причина - рекордьорката по титли в Шлема не виждала как ще се раздели с дъщеря си Олимпия за три седмици...