Ник Кирьос вероятно няма да е доволен - той е едва втори в класация за най-мразените от публиката спортисти на изминаващото десетилетие. А в каква "елитна" компания само е попаднал талантът в тениса...

Австралиецът често опитва сякаш напук да предизвика неприязън към себе си с проявите на корта, въпреки че освен армия от хора, които го ненавиждат, има и сериозно число фенове на тенисиста.

В допитване до своята аудитория, "Хералд Сън" (австралийско издание, между другото), събра гласовете на феновете за най-мразен спортист.

Кирьос е втори, изпреварен убедително от Оскар Писториус, който е в затвора за убийство на приятелката му. Наистина - Ник на практика си е първи, едва ли южноафриканският лекоатлет може въобще да има конкуренция при обстоятелствата...

Нещо повече, той дори изпреварва Аарън Ернандес, който има достатъчно причини да е на едно ниво с Писториус в класацията, че и по-нагоре.

Играчът по американски футбол игра на Супербоул с Ню Инглънд Пейтриътс през 2012 г., преди да бъде осъден за три убийства (едно двойно и един отделен, по-ранен случай), за които направи пълни самопризнания.

Той се обеси през април същата година, преди да бъде вкаран в затвора. Случаят имаше огромен отзвук, по него бе заснет и сериал.

Отбрана компания за Кирьос...

В десетката попадат и други имена на популярни спортисти, но поне без те да са обвинявани или осъждани за убийство.

Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър са представители на бойните спортове, а на десета позиция "гордо" стои името на уругвайския нападател на Барселона Луис Суарес.