Вече е официално, че Ник Кирьос няма намерение да подобри поведението си на корта и страстно е приел ролята на "лошото момче" в мъжкия тенис.

Това едва ли някой ще успее да промени, тъй като изцепките на австралиеца стават все по-срамни и неуважителни към съперниците, феновете и официалните лица.

Във вчерашния си мач на Мастърса в Шанхай Ник загуби с 1:2 сета от американеца Брадли Клан в първия кръг. "Постигна го", след като видимо не влагаше максимални усилия с игра в пешеходно темпо.

Нека не забравяме историята на Ник в Шанхай. През 2016-а в мач срещу квалификанта Миша Зверев, Кирьос спираше да играе в средата на точките и нарочно ги даваше на съперника.

"Изборът да играя така е мой. Ако не ви харесва, не идвайте да ме гледате. Не съм карал никого. Ако сте толкова добри в даването на съвети, защо не играете тенис добре колкото мен?", бяха думите на австралиеца тогава след мача.

Преди година Кирьос се отказа в двубоя си със американеца Стив Джонсън след загуба на откриващия сет. Нямаше адекватна причина за това, просто го реши. Идеята му е да прибере 20 хиляди долара от наградния фонд и да си тръгне, както се случи и вчера.

В мача с Клан поведението му логично не се хареса на съдията на стола Дамиен Думусоа, който направи забележка на няколко пъти.

Embed from Getty Images

Арбитърът обвини Кирьос, че не се старае достатъчно, като използва приетата дума "tanking". Австралиецът се направи на обиден и отвърна: "Не ми пука. Какво те интересува как играя? Може би това е тактиката ми, нямаш идея".

След това започна безвкусно шоу. При всеки ас австралиецът поглеждаше с остър поглед към съдията и със сарказъм го питаше дали това е "слабо представяне". След като заби четири поредни аса, попита: "Трябва ли да заиграя по-добре, защото изглежда съм слаб?".

Някои от феновете по трибуните не харесаха отношението на Кирьос и започнаха да подкрепят непопулярния му американски съперник.

В заключителните моменти от мача на една от почивките, когато бе ясно, че Кирьос ще загуби, пак се обърна към Думусоа: "Знаеш, че мога да се обърна към ATP и да се оплача, че думите ти ме демотивираха, нали?".

Изказването на Кирьос вероятно бе породено от инцидента с Мохамед Лаяни на US Open, когато шведският съдия отправи мотивационни думи към тенисиста и в последствие бе наказан.

Думусоа отговори на заплахите по следния начин: "Прави каквото искаш. Ако мислиш, че е така, направи го".

Кирьос отвърна: "Няма да го направя, но исках да си наясно".

Австралиецът загуби и напусна надпреварата гледайки телефона си, видимо без да е афектиран от загубата и без да се интересува от публиката.