Яник Синер не остави никакви надежди на неузнаваем Даниил Медведев на полуфинала на Мастърс турнира в Маями. Италианецът победи с 6:1, 6:2 само за 70 минути на корта и е на финал, където съперник ще е Григор Димитров.

Това бе мач на изключителна прецизност за победителя, а руснакът основно се нервираше, разменяше реплики с щаба си и търсеше причините защо нищо не се получава.

ВИЖТЕ ВИДЕО И ОТ ДВАТА ПОЛУФИНАЛА>>>

Основната такава е ясна - когато Яник играе като компютър, както бе днес, всеки съперник среща непреодолими ребуси. Италианецът допусна само 3 непредизвикани грешки в целия мач, търсеше уинърите и ги намери 17 пъти, а и показа ефективност. Реализира 5 от 9 точки за пробив, които получи.

За сравнение - Медведев имаше три такива, но не успя да осъществи нито един пробив.

Мачът тръгна ужасно за Даниил в повторението на миналогодишния финал в Маями, спечелен именно от него. Синер поведе с 5:0 в първия сет и надвисна опасност за конфузен "геврек". Все пак руснакът записа гейм на своя сметка и се очакваше отговорът му във втория сет.

Но не стана.

Шампионът от Australian open отново стартира блестящо, поведе с два пробива за 5:1 и останалото бе формалност. Срещата повтори и този финал, между другото - през януари в Австралия обаче пак победи Синер. Това е трети финал за него през годината след тези в Мелбърн и на турнира в Ротердам, където отново бе с титлата.

Италианецът е с баланс 21-1 за годината, като загуби само на полуфинал в Индиън Уелс преди десетина дни от Карлос Алкарас.

Сега е на финал, а и Алкарас вече го няма в Маями - за това се погрижи Григор Димитров в петък рано сутринта наше време...