Консулът на България в Истанбул Ангел Ангелов подкрепи родни таланти в тениса на турнира за юноши и девойки до 14 годишна възраст.

Виктор Марков и Мария Танева се класираха за четвъртфиналите на сингъл, а три български двойки са на полуфинал при дуетите. Надпреварата от трета категория на Тенис Европа се провежда в Истанбул (Турция).

При юношите №8 в схемата Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) победи със 7:6(4), 7-6(6) Ромео Хаджимехмедович от Сърбия. За място на полуфиналите Марков ще играе срещу №3 в схемата Ердин Ер от Турция.

Седмата поставена при девойките Мария Танева (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) разгроми с 6:1, 6:0 Рана Боздарг от Турция. Следващата противничка на Танева е Елисавета Масная от Русия.

Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) отстъпи с 1:6, 2:6 на Веса Гюнай от Косово. Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново) загуби с 0:6, 2:6 от петата поставена Бриана Сабо от Румъния.

3 български двойки се класираха за полуфиналите при дуетите.

При юношите поставените под №2 Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Виктор Марков победиха петите в схемата Лучано Барбарино от Италия и Николас Филбърт от Великобритания с 6-4, 6-7(4), 10-4.

При девойките поставените под №2 Ангела Ганева и Виолина Митрофанова се наложиха с 6:3, 6:3 над Лика Болквадзе и Нуца Цинцадзе от Грузия. Третите поставени Анастасия-Александра Николова и Мария Танева победиха със 7:5, 6:1 Ада Карабак и Юзум Кавран от Турция.

Димитър Пенчев, Михаил Иванов, Виолина Митрофанова и Ангела Ганева са част от "Б" националния отбор до 14 г. Треньор на отбора ни в Истанбул е Велиан Бакалов.