Станалият традиционен демонстративен турнир Купа "Лейвър" в тениса ще се проведе за шести път, като сега домакин е канадският град Ванкувър.

Надпреварата започва на 22 септември, ще се излъчва по Евроспорт и отново отбор Европа ще се изправи срещу отбора на света във формат от мачове на сингъл и на двойки.

Турнирът дебютира през 2017-а под покровителството на Роджър Федерер, а отбор Европа спечели четири поредни издания преди този на света да се разпише през миналата година в Лондон.

Сега червените ще са вече в ролята на фаворит заради две контузии, които "осакатиха" европейците.

Холгер Руне и Стефанос Циципас бяха заявени предварително като част от надпреварата, но пропускат с травми. Техни заместници ще са испанецът Алехандро Давидович-Фокина и младият французин Артур Филс, който влезе на пожар малко преди началото на турнира.

Ето как изглеждат пълните състави:

Европа (син отбор): Андрей Рубльов (Русия), Каспер Рууд (Норвегия), Хуберт Хуркач (Полша), Алехандро Давидович-Фокина (Испания), Артур Филс (Франция) и Гаел Монфис (Франция)

Света (червен отбор): Тейлър Фриц (САЩ), Франсис Тиафо (САЩ), Томи Пол (САЩ), Феликс Оже-Алиасим (Канада), Бен Шелтън (САЩ) и Франсиско Серундоло (Аржентина)