Контузия намали темпото в играта на Карлос Алкарас и той изпусна финала в Рио де Жанейро срещу Камерън Нори. А изглеждаше, че испанецът ще грабне втория си трофей в два турнира след завръщането на корта.

19-годишната сензация пропусна близо три месеца, но миналата седмица би на финала именно Нори в Буенос Айрес. Сега дойде време за реванш - 5:7, 6:4, 7:5 за британеца, но не и преди нещо рязко да се промени в играта, и най-вече в движението по корта на Карлос.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ ФИНАЛА>>>

Алкарас поведе със сет и 3:0 във втория, като ранен пробив го направи фаворит да затвори мача в две части. Но някъде там се видя промяната в играта му, намалената агресия и опитите да завършва по-бързо разиграванията.

Гримасите издаваха, че нещо не е наред в десния му крак, като вероятно става дума за мускулен проблем.

Нори не загуби концентрация и натисна газта - рибрейк, после още един и 6:4 във втория сет. Медицинска помощ и огромна превръзка, както и обезболяващи, вероятно успяха да подействат на Алкарас, както и несломимият му дух. Испанецът тръгна смело в третия сет, но се виждаше, че не е достатъчно ефективен заради болката в крака.

И така титлата отиде за Нори, който взе сладък реванш за загубата в Буенос Айерс. А след мача, по време на награждаването, се обърна към сломения съперник:

"Какъв мач, Чарли! (обръщението е като в английския език към испанеца Карлос). Каква битка! За да те победи човек наистина трябва да даде всичко от себе си, че и повече!".