Новак Джокович изигра само 36 минути от тренировъчния си мач с Даниил Медведев, преди да напусне корта по собствено желание. Причина за това е стара контузия в бедрото, поради която №5 в света на няколко пъти се нуждаеше от медицинска намеса, а в крайна сметка реши да се оттегли преждевременно.

Сърбинът бе загубил първия сет с 4:6, но после бе повел с пробив и 3:2 във втората част.

"Става дума за същото бедро, с което имах проблем и в Аделаида миналата седмица. Просто усетих дърпане и не исках да рискувам усложняване на ситуацията. Извиних се на Медведев, а той прие ситуацията с разбиране", заяви за "9News Melbourne" деветкратният шампион от Откритото първенство на Австралия.

"Просто искам да избегна по-големи проблеми преди началото на турнира", обясни Ноле.

Мястото му на корта бе заето от Пабло Андухар, а Медведев приключи нетрадиционния тренировъчен двубой, играейки срещу двама различни съперници.

Междувременно организаторите на турнира предупредиха феновете да не освиркват и дразнят Джокера по време на мачовете му в Мелбърн.

Сръбската суперзвезда се превърна в противоречива фигура за австралийците преди година, когато бе депортиран от страната, защото нямаше ваксина. Директорът на Australian Open бе категоричен, че всеки фен, който открито дразни Ноле, ще бъде изгонен от трибуните.

На турнира в Аделаида, който в крайна сметка спечели, Джокович бе приет доста сърдечно от местните тенис привърженици.