Бившият шампион на US Open Доминик Тийм продължава да има сериозни проблеми с контузии и завръщането му на тенис корта се отлага отново.

Австриецът, който стигна до №3 в световната ранглиста, не е играл от юни миналата година и се очакваше да се завърне на турнира в Кордоба тази седмица.

Той обаче отказа и тази надпревара.

"В последните дни претърпях лека контузия на връзките. Позитивното е, че китката ми е напълно възстановена, но имам болка в ръката, а освен това нямам игрова практика. Така че трябваше да се откажа.

Много ми е неприятно, но ще се върна, когато съм сто процента готов. Благодаря за топлото посрещане, което получих тук в Кордоба", написа австриецът на феновете си.

Доминик трябваше да играе срещу участващия с уайлдкард Мартин Ечевери или квалификанта Николас Яри във втория кръг. Отсъствието му означава, че ще бъде сменен от "щастлив губещ".

В момента австриецът е №37 в световната ранглиста и изобщо не е ясно кога точно ще започне да играе тенис отново. Добрата новина за него е, че предстоят още турнири на любимата му клей настилка - в Аржентина, Бразилия и Чили през февруари.