Младият британец Джак Дрейпър не започна участието си в Тура на АТР по възможно най-добрия начин. 19-годишният талант за първи път в кариерата си игра в мач от основната схема на турнир в мъжкия тенис, но не успя да го завърши. 

Тийнейджърът се изправи срещу Михаил Кукушкин от Казахстан на турнира от сериите “Мастърс” в Маями, но кошмарните атмосферни условия - жега и огромна влага го доведоха до припадък. След случката лондончанинът не успя да доиграе остатъка от двубоя с опитния си противник, след като бе загубил първия сет с 5:7.

Самият Кукушкин, който играе в Маями за десети път, отдаде уважение към Дрейпър и призна, че никога не е имало толкова тежки условия във Флорида.

“Той е млад и добър играч. Мачът беше труден, както и условията. Никога не съм играл в подобни условия”, каза 33-годишният Кукушкин, който се състезава професионално от 2005 година, когато Дрейпър е бил едва 4-годишен.

Дрейпър е осмият най-високопоставен британски тенисист в ранглистата на АТР със своето 316-то място. В кариерата си при юношите той е достигал до финал на “Уимбълдън” през 2018 година, който обаче губи от Ценг Чун-хсин от Тайван.

Температурите в Маями достигат почти 30 градуса, а в комбинация с огромната влажност на въздуха (над 80%), затрудняват наистина тенисистите в надпреварата.