Кошмарите за Карлос Алкарас продължават, като този път лошите новини не са свързани единствено с отпадане от пореден турнир, а и с контузия.

Бившият №1 в света изкълчи своя глезен още във второто разиграване на мача си срещу Тиаго Монтейро от турнира от категория АТР 500 в Рио де Жанейро. Това се случи още в първия кръг на турнира, на който Алкарас игра финали с последните две години, а в единият случай вдигна и титлата.

При 15:15 в самото начало на мача, испанецът не успя да се приплъзнe добре по корта и изкълчи десния си глезен.

 

Световният №2 видимо изпита доста болка, но все пак продължи да играе, след като физиотерапевтът се появи на корта, за да бинтова глезена му. Алкарас остана на корта два пълни гейма до 1:1, но след това видя, че глезенът му се подува доста сериозно, което го принуди да се откаже от срещата. 

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Видео в социалните мрежи показа как Алкарас напуска корта куцайки, като бе качен на голф количка, а впоследствие испанецът се извини на феновете, че заради травмата не е успял да раздаде традиционните автографи.

Освен това той заяви, че няма нищо толкова сериозно около травмата му, но заради подутият глезен е било невъзможно да продължи мача.

Със сигурност обаче травмата ще го извади за няколко седмици от корта, а това ще продължи кризата в играта му, след като Алкарас няма титла вече почти девет месеца.

Очевидно в играта му има проблем, а мнозина анализатори се питат дали Алкарас просто не прегоря от доста ранния пробив до върха на тениса, който направи.

Снимка: Getty images