Поредното разочарование за Рафаел Надал в последните месеци е факт, след като Матадора се отказа от първия Мастърс турнир за годината, часове преди да изиграе първия си мач.

Става въпрос за Мастърс надпреварата в Индиън Уелс, на която Надал с огорчение обяви, че няма да участва.

Матадора получи "уайлд кард", бе част от жребия и дори отиде в Индиън Уелс за няколко тренировки, но очевидно състоянието му е далеч от оптималното.

Самият той призна в официалното си обръщение към феновете, че нямам как да се залъгва, защото истината е, че е твърде далеч от най-високото ниво.

"С огромна тъга трябва да съобщя оттеглянето си от този невероятен турнир. Всички знаят колко обичам този турнир, заради което дойдох толкова по-рано тук в пустинята - исках да се подготвя оптимално.

Тренирах и се готвех, но не чувствам, че съм готов да играя тенис на най-високо ниво. Решението не е лесно, но няма как да се самозалъгвам. Няма как да лъжа и хилядите фенове", сподели Надал.

Така за последните 14 месеца Рафаел Надал ще има изиграни едва пет АТР мача.

Два от тях бяха на миналогодишния Australian Open, когато във втория кръг той получи своята травма и макар първоначално да планираше да се завърне за "Ролан Гарос", Матадора всъщност пропусна остатъка от годината.

Надал се завърна през този сезон за турнира в Бризбън. Той изигра три мача в опит да се подготви за Australian Open, но тоново прецени, че не е готов.

За съжаление той не е готов и сега, а феновете започват да се съмняват, че ще бъде готов и за "Ролан Гарос".

За всички е ясно, че краят на кариерата му наближава, но въпросът е дали ще видим Матадора поне още веднъж в целия му блясък, или ще се стигне до оттеглянето като това на Роджър Федерер, който го направи на демонстративен турнир, а не на АТР ниво.