Шампионът от US Open за 2020-а Доминик Тийм и финалистът от същия турнир през 2014-а Кей Нишикори, продължават да имат доста неприятни моменти извън корта.

Австриецът Тийм пропусна втората половина от миналия сезон заради травма в китката, която го тормозеше и през първите шест месец на 2021-а, оставяйки го далеч от познатото представяне и резултати.

Той реши да се подложи на операция и да си почине няколко месеца, като планът бе да учства на Australian Open, но той не го направи.

За съжаление изглежда, че проблемите се завръщат, защото днес бе разпространено видео от аржентинският град Кордоба, където Тийм възнамерява да участва н турнир, как австриецът опитва да тренира, но на петата минута просто се отказва.

Все още няма изявление от негова страна, но ещ бъде доста тъжно, ако травмата му се е завърнала.

Тежки времена преживява и бившият №4 в света Кей Нишикори, който също се бори с травма в последните два сезона.

Японецът имаше проблеми с рамото, които го извадиха за почти цялата 2020-а. През миналата година той взе участие в доста турнир, но така и не доближи предишното си ниво.

Сега пък бедрото мъчи Нишикори, като той ще се подложи на операция, която го вади от игра поне за първата половина на настоящия сезон.

Снимка: Getty images