Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира изказването на Григор Димитров за турнира в София.

Родният тенисист заяви, че неучастието му на "частния турнир" в България не трябва да създава напрежение и че федерацията ни трябва да се концентрира върху създаване на повече турнири от категория "Чалънджър" и "Фючърс".

Кралев смята, че казаното от тенисиста се е загубило в превода и не случайно Григор след това е трябвало да се уточнява на английски.

"Всеки си има мнение. Видяхме, той каза едно, след това се коригира и каза друго. Не съм видял досега една критика, че турнирът е излишен за България или не би трябвало да го има. Първо показахме, че българската публика е изключително компетентна и заслужава този турнир. Второ, турнирът е реклама за целия български спорт, за българската държава", заяви министърът.

"Мисля, че малко там стана "загубени в превода". Видяхте, първо започна на български, после се обясни на английски. Всичко е наред. Мисля, че нямаме конфликтни точки. Всеки състезател сам си избира календара, как да му протече подготовката и в кои състезания да участва", добави той.

Кралев коментира и евентуалното въвеждане на ВАР в българския футбол. Смята, че то ще реши всички проблеми със съдийството:

"Отнасям се много сериозно към проблемите в българското съдийство. Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми. Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев каза, че в близките три години се очаква въвеждането на ВАР системата.

Мисля, че това е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност. Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 точки, което е много важно за крайното класиране - със системата за видеонаблюдение това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора и допускат грешки, но мисля, че трябва да бъдат по-концентрирани".

Припомняме, че точно Кралев заяви преди няколко седмици, че българското първенство е сред най-чистите.