Най-актуалната двойка в тениса последния месец Елина Свитолина и Гаел Монфис ще може да бъде видяна и в България по време на четвъртото издание на турнира от категория ATP 250 Sofia Open.

Французинът отдавна заяви участието си в столицата ни, а украинката планира да дойде като гост в първите два дни, за да подкрепи любимия си.

След като последната седмица Монфис бе в ложата на Елина докато тя играеше на Откритото първенство на Австралия, сега между 3 и 10 февруари ролите ще бъдат разменени.

И докато Гаел е на корта в "Арена Армеец", Свитолина ще го гледа от трибуните и ще му стиска палци.

За първата ракета на Украйна това няма да бъде първа визита в България. Тя се връща в София, след като през 2013 г. игра в Турнира на шампионките.

Елина Свитолина и Гаел Монфис официализираха връзката си в Мелбърн като самата украинка първа разкри за това в интервю след една от победите си. Признанието изненада мнозина защото за първи път на турнир от Голям шлем някой признава на корта след мач любовна връзка.

32-годишният Монфис и 24-годишната Свитолина дори си направиха общ профил в Инстаграм, където споделят мигове от своята любов и близост. Преди дни в едно от общите им сторита самият французин потвърди, че след Откритото първенство на Австралия следващият му турнир ще е в София.

Снимка: Twitter