Уникална ситуация, останала скрита за публиката на момента, се разигра на турнира в Лос Кабос, Мексико.

Световният №1 Даниил Медведев победи в петък сутринта Рикардас Беранкис с 6:2, 6:2 и това едва ли е кой знае каква новина. Намиращият се на 98-мо място литовец не оказа кой знае каква съпротива, но в мача се получи куриозен момент, за който разкри самият руснак по-късно.

"Не разбрах какво ми казва, но после се досетих - разкри с усмивка Даниил. - Той искаше да разиграем точката на "камък, ножица, хартия", а ако го бях чул, щях да се съглася! Велико! Но ме е яд, че не го разбрах на корта, щяхме да го направим, жалко. Аз чух нещо като "да го направим като мъже" и помислих, че иска да се бием."

Каква е историята?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО С КУРИОЗА, КАКТО И РЕПОРТАЖИ ОТ НОЩТА В ЛОС КАБОС>>>

При 6:2, 3:0 за Медведев, водачът в ранглистата сервираше във втория сет, а един удар на Беранкис падна на линията, Даниил го върна в мрежата. Точката обаче бе дадена аут и за руснака, а литовецът поиска "ястребово око" и се видя - топката е добра.

Но арбитърът на стола прецени, че Медведев е стигнал до топката, тоест - разиграването не е спечелено от Рикардас с въпросния удар, и анулира точката.

Двамата започнаха да си говорят на руски през мрежата, като не се разбираше добре какво си казват... А именно това е било - Беранкис е предложил: "Да я разиграем на "камък, ножица, хартия"."

Жалко - не го видяхме да се случва, щеше да е уникално на турнир от такова ниво и шоу за феновете.

Тази сутрин Медведев победи със 7:6, 6:1 Миомир Кецманович от Сърбия на полуфинала и стигна до мача за титлата в Лос Кабос. Там го чака британецът Камерън Нори. Финалистът от "Уимбълдън" спечели трудно срещу Феликс Ожи Алиасим с 6:4, 3:6, 6:3.

Достигнатият финал означава и още нещо важно за Даниил - той остава №1 в ранглистата поне до 22 август. Имаше шанс да го измести Александър Зверев (който, по ирония на съдбата и точкуването в тениса) е контузен и без игра можеше да стане първи в ранглистата.