Първата ни ракета за Купа Дейвис Димитър Кузманов даде интервю за Спортно шоу Гонг на Дарик радио, след като достигна до полуфинал на турнира в Буенос Айрес.

"Бях напълно убеден, че точно това е мястото, което ще ме изгради. В Монтевидео през три квалификационни кръга стигнах до втори кръг в основната схема. Много хора не си дават сметка , че пътят е много труден. Изиграваш три мача, които те изтощават, наполовина си смачкан в квалификациите. После срещаш играч, който има зад себе си само един мач. Възможността в Буенос Аяйрес да започна директно от основната схема показа реално къде е мястото ми. Ранглистата дава възможност да започнеш от основната схема и така достигнах до полуфинал там."

"Първият път в Южна Америка беше доста стресово за мен Така е. Хубавото на тези турнири е, че има охрана, а тениск лубовете са на хубави локации. Турнирите са позиционирани в най-хубавите квартали, където е като в Европа, дори е по-добре от Европа. В Южна Америка е различно, сигурността и контролът са доста по-завишени на турнирите, защото рискът е по-голям."

"Има шанс да ме видите на София Опън, почти сигурно ще участвам. Турнирът ще бъде много силен, може би най-силният досега. Вавринка, Монфис, Вердаско, Циципас....Пази се уайлд кард за Григор Димитров или за някой друг. Много е трудно малко преди това да си играл в Австралия до полуфинал, и да се върнеш тук на съвсем други условия."

"Аз се изравних с Григор с по 16 победи в Купа Дейвис. За мен е чест и задължение да участвам. Това е мой дълг, така са ме възпитали майка ми и баща ми. България е номер 1. Винаги се съобразявам с участието си в Купа Дейвис. Ако всичко е наред, се надявам да стана играчът с най-много победи за България в Купа Дейвис. Изчакваме да видим къде ще бъдат срещите. Отборът ще бъде подмладен. Чувствам, че мога да дам много на младите играчи", завърши Димитър Кузманов.