Двамата български тенисисти, които ще започнат участието си на "Уимбълдън" от квалификациите, научиха първите си съперници. Мачовете им са днес следобед.

Димитър Кузманов и Адриан Андреев ще опитат да стигнат в основната схема на турнира в Лондон, който стартира същинската си фаза от 3 юли.

Кузманов ще играе в първия кръг на пресявките срещу Хьон Чун от Южна Корея.

Азиатецът бе считан за един от големите таланти в тениса и е стигал до 19-а позиция в световната ранглиста, но в последните две години почти не игра заради серия травми. В момента е без ранкинг, като влиза с уайлдкард в пресявките. Не е играл нито един мач на ниво ATP през годината.

Мико стартира като №183 в ранглистата на ATP, а ако спечели чака победителя от мача между Енцо Куако от Франция и Раул Брансачо от Италия.

Адриан Андреев ще има много трудна задача и стартира също днес срещу номер 119 в световната ранглиста Майкъл Мо (САЩ). Българинът е №207 в актуализираната нес ранглиста.

През тази година Мо елиминира Александър Зверев в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, но след това е колеблив в резултатите си.

При победа Андреев ще играе във втория кръг срещу номер 202 в света Драгош Николае Мъдараш от Швеция или номер 207 Мате Валкус от Унгария, които се срещат в първия кръг днес.