Димитър Кузманов остана на корта след полунощ наше време и се би здраво, но загуби при дебютното си участие в квалификации на турнир от Големия шлем.

Втората ракета на България отстъпи на световния №124 Уго Делиен с 6:3, 2:6, 1:6, в първата стъпка от предварителните мачове на "Ролан Гарос". Това бе най-високопоставеният съперник в пресявките, в потока на Мико.

Ако го бе победил, той имаше далеч по-лек път във втория и третия рунд от квалификациите и можеше да мечтае за място в основната схема на Откритото първенство на Франция.

Кузманов проби при 3:2 в първия сет и до края на тази част даде само точка от свое подаване на боливиеца. Така с огромно самочувствие той взе този сет, но след това се сблъска с намерилия нови сили и агресия съперник.

Делиен бе твърд фаворит за успеха и заигра като такъв. С по два пробива в сетовете №2 и №3, той си осигури място във втория кръг на квалификациите.

Мико излезе на корта късно вечерта в понеделник, за да го напусне дълбоко след полунощ. Той чака близо 6 часа за старта на своя мач от оригинално насроченото време за него.

Цялата програма се забави и проточи много заради превалявания в късния следобед и вечерта над Париж.

Изабелла Шиникова при жените също не успя да премине първа квалификация. Тя спаси три мачбола, но загуби от Карол Моне - 19-годишна представителка на домакините.

Третата ни ракета отстъпи с 3:6, 3:6.

Днес на корта в Париж очакваме Виктория Томова и Цветана Пиронкова, а Елица Костова още в понеделник мина във втория кръг на пресявките. Квалификациите са в три рунда, за да се стигне до основната схема на "Ролан Гарос".

Първата ни ракета Томова играе срещу рускинята Наталия Вихлянцева, а Пиронкова среща американката Каролин Доулхайд.