Димитър Кузманов ще играе срещу добре познат съперник на старта на квалификациите за основната схема на US Open.

Румънецът Мариуш Копил спря втората ни ракета в пресявките за "Уимбълдън" по-рано тази година, сега отново той е на пътя на Мико към мечтата му да играе в същинската част от турнир в Шлема.

Копил е №228 в ранглистата в момента, само с три места пред Кузманов. Опитът му обаче е по-голям на такова ниво.

Пловдивчанинът обаче е надъхан за реванш, а и за доказване на най-високата сцена. Той пътува за Ню Йорк още преди седмица за адаптация, тренировки в условията на мачовете и т.н.

Именно така се изпълни една мечта на Кузманов, който късно в понеделник вечер пусна в социалните мрежи своя снимка със световния №1 Новак Джокович.

"Още една мечта се сбъдна! - написа към фотоса Мико. - С единствения Ноле, идол, модел, вдъхновение и легенда! Благодаря, Ноле!".

Ако успее да премине този път през Копил, българинът ще срещне победителя от мача на Евгени Донской (№152) и Рамкумар Раманатан (№204).

При прескачане и на това препятствие, вероятно в третия и последен кръг от пресявките ще го чака опитният Дамир Джумхур, който е №120 в ранглистата в момента и е фаворит да стигне до този етап.

До 2019-а босненецът бе редовен член на топ 30 в мъжкия тенис, но травма го прати извън кортовете и оттам започна пропадането в класацията.