Втората ракета на България Димитър Кузманов стигна до финала на турнира от сериите “Чалънджър” в индийския град Бенгалуру. Пловдивчанинът спаси мачбол срещу Енцо Куаку от Франция, за да го победи с 4:6, 7:5 и 6:3 след около три часа игра, като за трети път в кариерата си стига до мач за титлата в надпревара от въпросната верига на АТР.

Българинът загуби първия сет, в който с Куаку си размениха общо седем пробива, като в крайна сметка Кузманов отстъпи с 4:6, а във втората част бе пробит в седмия гейм и при 3:5 сервираше за оставане в мача. Кузманов изостана с 30:40, но съумя да стигне до обрат и да изравни резултата след 7:5.

В третия сет Мико поведе с пробив, след което го затвърди, за да дръпне с 4:1 и нямаше проблем да стигне до триумфа, осъществявайки пълен обрат в мача.

Кузманов има една “Чалънджър” титла - от Барселона, спечелена през октомври миналата година, а през март същата година той загуби финала в Задар.

Съперник на втората ни ракета във финалния мач ще бъде Александър Вукич от Австралия, който е и водач в основната схема.