Димитър Кузманов загуби с 1:2 сета от световния №53 Камерън Нори с 2:6, 6:3, 2:6 в откриващия мач на България в деюта на отборния турнир ATP Cup.

В Сидни пловдивчанинът се представи добре срещу най-високо ранкирания играч, който е срещал, но не му достигна опита и сякаш физическа подготовка да преодолее летвата. В голяма част от мача бе равностоен и дори по-уверен от съперника, но Нори има много повече мачове на голямата сцена.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА >>>

България получи страхотна подкрепа от трибуните, а Григор Димитров не спираше да дава тактически указания на своя съотборник. Родната ракета №1 ще се стреми да изравни резултата в мачовете срещу Великобритания с победа над Дан Еванс.

Снимка: Twitter

Мачът на Кузманов запона с пробив за англичанина, но разиграванията бяха много дълги и равностойни. Нори определено имаше предимство в тях, а Кузманов печелеше късите размени на свой сервис. За жалост притеснението си каза думата и пловдивчанинът бързо допусна голям пасив, който донесе спокойствие на съперника. Победа с 6:2 гейма дойде логично предвид голямата разлика в ранглистата.

Само че във втория сет всичко се промени. Кузманов заигра много по-уверено, а притеснението се настани в полето на Нори, който направи две двойни грешки и допусна пробив за 0:2. До края на сета българинът бе много уверен в сервиса си и не допусна нито една точкаа за пробив, като даде само две на свой сервис в последните си три подавания. Запази преднината си до края.

Кузманов бе на гребена на вълната, но за жалост не успя да запази увереността си в третия сет. На два пъти получи медицинска помощ заради проблеми в едната ръка и единия крак. Бе направил само 4 непредизвикани грешки във втория сет, но в третия отново си пролича липсата на опит. Еванс, подобно на откриващата част, набързо натрупа аванс от два пробива. Кузманов върна единия, но в крайна сметка допусна нов и категорично загуби решителната част.

Снимка: АР/БТА