Григор Димитров очаква французин или квалификант в първия си мач на първия Мастърс турнира за годината - този в Индиън Уелс.

Българинът е 13-и поставен в основната схема, което го праща директно във втория кръг на турнира.

Там Гришо ще очаква или квалификант, или Александър Мюлер от Франция, който е №88 в света. Жребий, който не би трябвало да представлява проблем за българина.

Григор попадна в частта от схемата на Даниил Медведев, с когото може да се срещне евентуално при достигане до четвъртия кръг.

Ако Гришо се справи с първата си задача в Индиън Уелс, то във втория си мач той ще играе срещу един измежду Стан Вавринка, Томаш Махач и Адриан Манарино.

Със сигурност огромен интерес предизвика жребия на готвещия се за ново завръщане Рафаел Надал, който ще има мач срещу друго голямо име, борещи се с контузии - Милош Раонич. А победителят от този сблъсък ще играе с Холгер Руне.

Водач на схемата е Новак Джокович - световният №1, който се завръща в Индиън Уелс за първи път от 2019-а. В първия си мач в "Рая на тениса", той ще играе или срещу квалификант, или срещу австралиеца Александър Вукич.

България ще има своя представител на започващия утре турнир в Индиън Уелс и при дамите.

Там първата ни ракета Виктория Томова ще играе срещу американката София Кенин, която е шампион от Australian Open 2020.

Победителката от този дуел ще се изправи срещу 20-ата поставен Каролине Гарсия от Франция.