Душан Лайович записа едва втората си победа над представител на топ 10, след като елиминира Григор Димитров във втори кръг на турнира в Пекин. Балансът на сърбина срещу играчи от първата десетка е 2-14, като по-рано през сезона надигра и Хуан Мартин дел Потро в трети кръг в Мадрид.

"Много труден мач. Особено първият сет, когато половината корт бе в сянка. Мисля, че аз просто свикнах малко повече. Беше битка, а в третия сет бях малко по-агресивен. Това несъмнено е от най-големите победи в кариерата ми", каза Лайович.

"Това е вторият ми успех над състезател от топ 10 за годината. Преди това никога не бях побеждавал някого от първите 10. Видях, че мога да съм равен на тези момчета - разбира се, не винаги, но нивото им не е толкова по-високо от моето. Определено съм на верен път."

Снимка: AP/БТА

Лайович се върна и на мача с Григор:

"Бях много близо до загубата. Той много добре уплътняваше корта в третия сет. Трябваше да търся линиите, за да спечеля точката. Останах спокоен във важните моменти."

"През изминалата година и половина работих много върху това да променя играта си. Сега харесвам как играя и как се движа. Основното нещо, което промених, е да мога да доминирам от форхенд."