Анди Мъри никога повече няма да е напълно възстановен и готов да се състезава с най-силните в тениса.

Мрачната прогноза е на Джон Нюкъмб, бившия шампион на "Уимбълдън" е голямо име в историята на спорта.

"Не виждам как може да го направи - каза легендата. - С такива травми, които постоянно се обаждат, той не може да се подготви пълноценно. А и е на възраст (32 г.), в която не се възстановяваш лесно, както е на 20 години. Има и проблем в главата - Мъри не е човек, който би се задоволил просто да удря топката през мрежата и да участва. Той иска да побеждава. Ще натоварва винаги тялото си до краен предел, а то няма да издържа, защото не е каквото бе преди десет години.

Изключено е да спечели отново Мастърс или турнир от Шлема, просто няма как да стигне до това ниво. Искрено се надявам да го гледаме в големи мачове, стискам му палци."

Мъри се бе отказал в началото на 2017-а, после и в първите месеци на 2019 г., след като серия травми просто не му позволяваше дори да тренира. Но след тежка операция, която на практика подмени бедрената му става, британецът се завърна и спечели титла миналата година.

Сега отново е контузен, като пропусна Откритото първенство на Австралия.

"Преди десетилетие предвидих, че Анди ще успее да вземе 2-3 титли от Шлема, да се намеси в битката на тримата големи - припомни още Нюкъмб. - Той го направи. Загуби и няколко финала "на ръба", спокойно можеше да има 5-6 титли... Кариерата му е отлична, може гордо да се откаже и днес. Но няма да го направи, защото не е в характера му."